5 tips for bedre video

5 tips for bedre video - Avent Digital

Enten du markedsfører en bedrift, eller deg selv, i sosiale medier, er bruk av video i sosiale medier virkemiddel som kan både engasjere og underholde ditt publikum. Her er 5 tips for å skape enda bedre videoer for dine kanaler!

#1 – Lyd og støy

Det kan argumenteres for at god lyd er avgjørende for en god video! Sørg for at omgivelsene dine er så stille som mulig, og husk at lyden du hører blir plukket opp av mikrofonen, og at bakgrunnsstøy er en effektiv måte å distrahere dine seere på.

#2 – Nedenifra og opp?

Unngå den tradisjonelle «webkamera-vinkelen», som vanligvis er nedenifra og opp. Eksperimentér med forskjellige vinkler, gjerne ved å gjøre flere opptak, og velg den som viser deg eller objektet fra den beste siden.

#3 – Lys

Naturlig lys er ofte det beste. Vurdér tidspunkt på dagen, og vinkel i forhold til lyskilden. En vanlig og effektiv kombinasjon er dagslys fra én side, og noe svakere kunstig lys fra motsatt side mot ditt objekt.

#4 – Bakgrunn

Husk at objektet – enten det er deg eller noe annet – bør være i fokus. Det betyr at bakgrunnen enten bør være så langt unna at den blir uklar, eller at den i det minste er ryddig, eller for eksempel ensfarget (en vegg, blå himmel, eller lignende).

#5 – Keep it short

Korte, «bite-size» videoer på under 1 minutt er lett fordøyelige, og gir større mulighet for at seerne ser -hele- snutten.

Spill inn, vurdér, og spill inn på nytt. Det blir sjelden perfekt på første forsøk, så prøv igjen til du blir fornøyd.

Lykke til med din neste video 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *